Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch

Featured Games Slider

Het is een van de meest goed bewaarde geheimen van 2016: de Nintendo Switch. Vanmorgen was de bekendmaking van de releasedatum van deze console, net als wat de prijs gaat worden. Tijdens de vorige presentatie was al duidelijk geworden dat de Nintendo Switch een thuisconsole is, maar ook gebruikt kan worden als handheld. Dus of je thuis op de bank zit of in het vliegtuig. Je kunt de Switch ten alle tijden gebruiken.

Nintendo Switch: Releasedatum

De Nintendo Switch zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf 3 maart 2017. Echter, er is wel gezegd dat de Nintendo Switch op deze datum alleen in een groot deel van Europa zal verschijnen. Uiteraard gaan wij er vanuit dat Nederland gewoon bij de landen zit die vanaf 3 maart aan de slag kunnen met de Nintendo Switch. Er komen twee versies beschikbaar van de console, beide versies zijn inhoudelijk hetzelfde, de ene versie heeft echter twee grijze joy-con controllers en de andere versie heeft twee verschillende kleuren joy-con controllers: neon blauw en neon rood. Tijdens de launch zal de Nintendo Switch Pro controller ook los te koop zijn. Hierover zijn geen bedragen genoemd.

Nintendo Switch: Prijs

Een echte Europese prijs is niet bekend gemaakt. Dit komt vooral omdat de Europese retailers zelf de prijs mogen bepalen. In Amerika gaat de Nintendo Switch 299,99 dollar kosten. Dit zou dus betekenen dat de Nintendo Switch in de Nederlandse winkels komt te liggen met een prijskaartje van rond de 299,99 euro. Bol.com heeft inmiddels de prijs vastgesteld op 309 euro. Gamemania heeft de prijs nog niet bekend gemaakt, maar zij accepteren wel al pre-orders in de winkel. Zij vragen alleen wel om een aanbetaling. Intertoys en Bart Smit hebben de Nintendo Switch inmiddels ook al online staan, maar hier hangt (nog) een prijskaartje aan van 599 euro of 349 euro met spel. Dit zal in de loop van de dag aangepast worden.

Nintendo Switch: Games

1-2-Switch (3 maart 2017)
Arms (Lente 2017)
Splatoon 2 (Zomer 2017)
Super Mario Odyssey (Kerst 2017)
Xenoblade 2 (TBA)
Fire Emblem Warriors (TBA)
Dragon Quest Heroes 1 & 2 (TBA)
Project Octopath Traveller (TBA)
The Elder Scrolls V: Skyrim (TBA)
Suda51 Project (TBA)
FIFA (Eind 2017)
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (3 maart 2017)
Mario Kart 8 Deluxe (28 april 2017)

Dit is nog maar een eerste greep, zo zouden er nog tachtig titels in ontwikkeling zijn voor de nieuwe console.

Nintendo Switch: Joy-Con Controllers

De Nintendo Switch zal twee joy-con controllers bevatten. Je kunt ze samen gebruiken maar ook los. Bij de launch is het mogelijk om ook losse joy-con controllers te kopen in verschillende kleuren, zoals neon blauw en neon rood. Iedere joy-con controller beschikt over motion control en een ingebouwde camera. Deze ingebouwde camera kan ook de afstand inschatten van de hand. Ook bevatten de joy-con controllers een knop waarmee je schermopnames kunt maken.

Nintendo Switch: Overige

De Nintendo Switch zal een online service bevatten die tijdelijk gratis is. Deze service zal vervolgens overgaan in een betaalde service. Je zal dit nodig hebben om online te kunnen gamen, maar je krijgt wel elke maand een gratis game. Binnenkort komt er meer informatie beschikbaar over deze service. Andere consoles van Nintendo hadden region locking waardoor je alleen Europese uitgaves van spellen kon spelen. De Nintendo Switch zal regio vrij zijn en dus kan je ook games spelen die je gekocht hebt vanuit onder andere Amerika.

De speelduur met een vol opgeladen batterij van de Joy-con zal drie tot zes uur zijn. Tijdens het opladen kan je wel gewoon verder spelen. Je kan met in totaal acht Nintendo Switch systemen aan local multiplayer doen.

Nintendo Switch: Wat zit er in de doos?

  • Nintendo Switch-systeem
  • Joy-con (L) en Joy-con (R)
  • Nintendo Switch-houder
  • Joy-con houder
  • Nintendo Switch voeding
  • HDMI-kabel
  • Joy-con-polsbandjes

nintendoswitch_boxcontent_g_nl

Sylvano Witte
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bi...

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password