Gamesalfabet: D van Dansen

Games Gamesalfabet Rubrieken Slider

Na drie alfabetten vol met films is het tijd voor een heus gamesalfabet! Volgens het inmiddels bekende principe is er voor elke letter van A tot Z een thema bedacht. Aan elke thema koppelen we een aantal games. Vandaag de letter D van Dansen.

Dansen, het is niet voor iedereen weggelegd. Toch kunnen wij sinds een lange tijd ook onze dansmoves laten zien op de consoles. Er zijn meerdere games verschenen waarbij je fysiek gezond moet zijn om de vele danspasjes na te kunnen doen. Voor jullie hebben wij drie games uitgekozen waarin dansen centraal staat.

just_dance_wii_boxartJust Dance (2009)

Just Dance kwam in 2009 uit als eerste dansgame van Ubisoft. Toch is de ontwikkeling van Just Dance er één met een leuke reden. De reden voor ontwikkeling was namelijk een minigame uit Rayman Raving Rabbids: TV Party voor de Nintendo Wii. Dat bleek zo’n succes dat niet anders geconcludeerd kon worden dan dat er een markt was voor een dansgame. Het principe is simpel: op het scherm is er een silhouet te zien dat je moet nadoen. Je kan onder andere kiezen uit Wannabe van Spice Girls of Eye of the Tiger van Survivor.

Just Dance verkocht wereldwijd 4,9 miljoen exemplaren en was daarmee een enorm commercieel succes voor Ubisoft. Jaarlijks verschijnt er een nieuw deel. Waar Just Dance in 2009 alleen verscheen voor de Nintendo Wii, heeft de franchise zijn weg ook gevonden naar de andere consoles. Just Dance staat op de tweede plek van grootste franchise uit de stal van Ubisoft met meer dan veertig miljoen verkochte exemplaren.

dance_evolution_coverDance Evolution (2010)

Konami is sinds 1998 al heer en meester als het gaat om dansen met hun Dance Dance Revolution. Speciaal voor de Xbox 360 en bijbehorende Kinect werd er een nieuwe dansgame gemaakt. Dance Evolution werd op de E3 van 2010 aangekondigd door Konami. Inhoudelijk is er weinig anders dan Dance Dance Revolution. Op het scherm zie je iemand die de danspasjes voordoet. Als speler moet je het nadoen om vervolgens punten te scoren. Dance Evolution heeft een tracklist dat vooral R&B-nummers heeft en weinig tot geen popnummers. Dance Evolution kwam in Amerika uit onder de naam Dance Masters.

Dance Evolution was geen groot succes in de westerse wereld. Dit is mede te danken aan Microsoft’s Dance Central dat ook in 2010 uitkwam en wel popnummers bevatte. Dance Evolution gaat vooral de geschiedenis in met de presentatie tijdens Konami’s persconferentie op de E3 in 2010. Daar werd de game gepresenteerd door de maker en zijn tolk die niet synchroon mee danste, maar wel het maximaal aantal punten behaalde.

dance_central_boxartDance Central (2010)

Hierboven werd het al genoemd als een concurrent van Dance Evolution. Microsoft zag het succes van Just Dance op de Wii en besloot dat er meer uit te halen was. Dance Central was één van de launchgames voor de Kinect. De discversie kwam met 31 tracks waar je uit kon kiezen. Naast de reguliere mode waarbij je danspassen moet nadoen voor meer punten zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo is er een mode die bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt. Er is ook een mode waarbij je meer lastige danspasjes onder de knie kunt krijgen.

Dance Central verkocht wereldwijd net iets meer dan drie miljoenexemplaren en zorgde voor meerdere delen. In 2014 kwam het laatste deel uit voor de Xbox One. Dance Central Spotlight is enkel digitaal te verkrijgen en heeft standaard tien tracks. Uiteraard zijn extra nummers te downloaden tegen extra kosten. Wie bij voorgaande delen tracks had gekocht, kan deze nu kosteloos downloaden voor Spotlight. Het is onbekend of er nog een nieuwe Dance Central zal verschijnen.

Met Dance Central komen wij aan het einde van de D van Dansen. Over twee weken zijn wij er weer met de E van Exploratie. Benieuwd welke games er dan in onze lijst staan? Dat lees je over twee weken!

Sylvano Witte
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bi...

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password