Gamesalfabet: G van Geschiedenis

Games Gamesalfabet Rubrieken Slider

Na drie alfabetten bij Films is het tijd dat er een gamesalfabet komt. Voor iedere letter in het alfabet hebben wij een woord eraan gekoppeld die gamegerelateerd is. Vandaag is het de beurt aan de G van Geschiedenis.

Geschiedenis is of was voor de meeste scholieren niet het favoriete vak. Het ging vaak over de Tweede Oorlog of de Griekse/Romeinse mythologie. Ook in games speelt geschiedenis een belangrijke rol. Denk hierbij aan de games van Call of Duty of Battlefield. Voor de G van Geschiedenis kiezen wij toch voor andere titels.

gowboxGod of War (2005)

Vandaag spelen wij een beetje vals met de eerste game. God of War is niet gebaseerd op daadwerkelijke geschiedenis. Toch leren wij dankzij God of War wel veel over de Griekse mythologie. God of War gaat over Kratos, een bruut die met geweld zich wilt wreken op Ares, de god van Oorlog. Door Ares’ toedoen heeft Kratos zijn gezin vermoord en daar neemt hij nu wraak voor. Als een menselijk figuur is dat niet te doen natuurlijk. Gelukkig krijgt hij hier en daar hulp en komt hij onder andere in contact met Hades, de god van de Onderwereld, en Zeus. God of War is vooral bloederig en een vaste franchise voor de PlayStation-familie.

Het eerste deel was een succes en en er was al snel spraken van een vervolg, een waarin Kratos de god van de Oorlog was geworden. Dat liep niet goed af en Zeus nam wraak op hem. Het derde deel ging dan weer over de wraak van Kratos op de goden van Olympia, waaronder dus Zeus, Poseidon en Hades. In 2018 moet de eerste God of War-game verschijnen voor de PlayStation 4. Kratos heeft de slag overleefd in het derde deel en leeft nu een teruggetrokken leven. Zijn nieuwste avontuur gaat over de Noorse mythologie.

assassins_creed_2_box_artAssassin’s Creed II (2009)

In Assassin’s Creed II gaan we naar de Italiaanse renaissance. Normaal pakken we voor deze rubriek het eerste deel, toch wordt nu een uitzondering gemaakt voor Assassin’s Creed II. Deze speelt zich af in een rumoerige tijd die ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De hoofdpersoon, Ezio, komt erachter dat zijn vader een Assassin is en dat hij het stokje moet overnemen nadat zijn vader, broer en broertje door de Tempeliers worden vermoord. Ezio’s avontuur brengt ons in contact met Leonardo da Vinci en Rodrigo Borgia, later bekend als Paus Alexander VI. Tijdens zijn avontuur kom je langs steden als Florence, Venetië en Rome. Tijdens het spelen krijg je ook nog een rijke geschiedenis mee.

Assassin’s Creed staat bekend om zijn verhaal dat een rijke geschiedenis bevat. Het vervolg op dit deel heette Brotherhood en speelt zich volledig af in Rome. Daarbij kan je het Colosseum beklimmen of andere iconische gebouwen zoals het Pantheon. In de delen die daarna komen ga je van Boston naar Parijs om vervolgens naar London af te reizen. Over een paar maanden mogen wij aan de slag in Egypte!

Rise of the Argonauts (2008)

In Rise of the Argonauts wordt Jasons verloofde bruut vermoord en besluit hij op zoek te gaan naar de Gouden Vlies. Deze blijkt de gave te hebben waardoor hij zijn overleden bruid terug kan halen. Hij heeft alleen hulp nodig van de afstammelingen van de goden Hermes, Athena en Ares. Zodra deze verzameld zijn gaat hij naar Tartarus, de hel van de Griekse onderwereld. Uiteindelijk lukt het Jason om de Gouden Vlies te bemachtigen en keert hij terug om af te rekenen met zijn verraderlijke oom. Leuk feitje: de game is dus daadwerkelijk gebaseerd op Jason en zijn Argonauts.

Rise of the Argonauts was geen groot succes. Ook de media waren niet al te positief. Het verhaal en muziek kreeg veel complimenten, maar het spel bevatte teveel makkelijke eindbaasgevechten. Ook werd het spel getergd door veel bugs en vastlopers en dus was het maar een eenmalig avontuur voor Jason en zijn Argonauts.

En met Rise of the Argonauts komen wij aan het einde van deze lijst. Over twee weken zijn wij terug met de H van Helden. Benieuwd welke games we dan bespreken? Dat lees je over twee weken.

 

 

Sylvano Witte
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bi...

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password