Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Max, wiens week voornamelijk op Kratos en God of War gericht was.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik mij had mogen begeven naar Amsterdam om de eerste uurtjes God of War te spelen. Ik had er al behoorlijk naar uit gekeken en werd toen al niet teleurgesteld. De nieuwe setting, het nieuwe uiterlijk, de rauwere randjes en wisselwerking met zijn zoontje. Ik zat er meteen in. Het was dan ook wachten en wachten toen ik hoorde dat God of War mijn kant op zou komen. Links en rechts had ik al gehoord dat collega recensenten van andere sites daar al flink mee bezig waren en het regende hoge cijfers, wat me totaal niet verbaasde. Eindelijk zag ik bij thuiskomst een briefje in de brievenbus dat mijn exemplaar was bezorgd! En wat voor exemplaar!

Ik dook zo snel ik kon in het verhaal en heb enorm genoten van het nieuwe verhaal, waar ik voorlopig ook nog wel wat uurtjes meer in zal gaan stoppen. Kratos is back en hij is toffer dan ooit tevoren. Ik wens iedereen die deze magistrale game gaat spelen dan ook nog heel veel plezier. Mijn verwachting is dat dit hoge ogen gaat gooien bij de Game van het jaar. Wat mij betreft is het voorlopig in ieder geval de beste game die ik dit jaar heb mogen spelen.

Natuurlijk heb ik me niet alleen bezig gehouden met God of War, het leven heeft tenslotte meer te bieden dan dat. Zo ben ik bezig met het zesde boek uit een reeks van Mo Hayder over de detective Jack Caffery. Het boek heet Poppet of in het Nederlands Poppenspel. Het boek gaat over een beveiligde afdeling van het psychiatrische ziekenhuis Beechway. Tijdens onverklaarbare stroomstoringen vinden er steeds een aantal gruwelijke incidenten plaats en de angst die de patiënten voelen, slaat over op de medewerkers. Verpleger AJ probeert toch de rust te handhaven en zoekt daarvoor de hulp van Jack Caffery.

Dit boek heb ik nog niet uit, en het begon wat langzaam, waardoor ik het gevoel had niet vooruit te komen. Inmiddels zit ik er echter wel dieper in en vind ik het irritant dat ik het aan de kant moet leggen. Wat mij betreft kan een verhaal niet spannend genoeg zijn en dat zorgt ervoor dat je langzaam maar zeker in dit verhaal wordt getrokken. Het is het zesde boek in een reeks, maar ik ga zeker zorgen dat ik de eerdere vijf verhalen ook ergens vandaan haal.

Daarnaast heb ik uiteraard als ware filmliefhebber nog even de bioscoop bezocht. Dit keer was het de beurt aan de komedie Blockers over een aantal ouders die erg veel moeite heeft hun kinderen los te laten. Wanneer deze hun schoolbal hebben en overduidelijk een pact met elkaar hebben gesloten om die avond seks te hebben, zetten de ouders alles op alles om dat te voorkomen. De film is niet bijzonder goed, maar wel erg geestig en het valt vooral op dat John Cena, die toch echt begonnen is als WWE worstelaar, het steeds beter doet als acteur. De laatste tijd zien we steeds meer goede rollen van hem voorbij komen. Zo zagen we hem voorbij komen in The Wall, waar hij heel overtuigend speelde, maar nu dus ook als vader die het maar wat moeilijk heeft met het opgroeien van zijn dochter.

Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password