Recensie: Legends of Tomorrow – Seizoen 2

DVD / Blu-Ray / VOD Recensies Series Slider
7.5

Goed

Samengevat

Het tweede seizoen van Legends of Tomorrow is net zo spannend als het eerste seizoen. Het probleem is wel dat het verhaal erg cliché is. Voor de fans van Arrowverse is de aflevering waarbij iedereen samenkomt erg tof, maar als je niet alle series volgt snap je er niets van. Desondanks weet dit seizoen je ook weer mee te nemen naar speciale gebeurtenissen in het verleden. Ook nieuwe gezichten zorgen voor de nodige spanning en een aantal hoofdpersonages uit het eerste seizoen krijgen nu meer diepgang.
7.5

Goed

Legends of Tomorrow in Arrowverse

In 2012 kon je kennismaken met de serie Arrow. De superheld Green Arrow van DC kreeg zijn eigen serie. Eerst mocht hij zich bewijzen in de hitserie Smallville als jongere variant. Nu wat jaren later is het zesde seizoen bezig, hebben we inmiddels kennis gemaakt met The Flash, kreeg Superman’s nichtje Supergirl ook een eigen serie en werd Arrowverse uitgebreid met de (anti-)helden uit Arrow en The Flash in de serie Legends of Tomorrow.

In het eerste seizoen van Legends of Tomorrow moest een groep helden en schurken uit Arrow en The Flash de strijd aangaan met Vandal Savage. In de toekomst had Vandal Savage het gezin van tijdreiziger Rip Hunter vermoord en dus heeft Rip een team opgesteld om achter Vandal Savage te gaan. Op het einde van het eerste seizoen is dit gelukt en is Vandal Savage verslagen. Met zijn dood zijn ook de Time Masters verslagen en staat de geschiedenis onder druk. In het tweede seizoen gaat het team deze geschiedenis bewaken.

Arrowverse

De geschiedenis zal in Legends of Tomorrow in een geheel andere context komen te staan. Dankzij hun eigen acties, maar ook die van anderen. Iedere aanpassing in het verleden kan grote gevolgen hebben voor het heden. Daar komt dan ook nog eens bij dat de helden worden tegengewerkt door de Reverse-Flash. Reverse-Flash is een vijand afkomstig van The Flash. Hij is op zoek naar een geheim wapen waarmee hij de realiteit kan aanpassen. Hij doet dit niet alleen, want hij krijgt hulp van twee andere schurken. Malcolm Merlyn en Damien Darhk krijgen een grote rol in Legends of Tomorrow. Voor onze helden is dit geen probleem, want ook zij krijgen hulp van nieuwe helden. Vixen en Citizen Steel worden toegevoegd aan het rijtje. En nee, je hoeft niet al te lang te wachten op deze nieuwe helden. Het verhaal voelt wel een beetje hetzelfde aan als het vorige seizoen: er is een slechterik en die moet verslagen worden en daarvoor vliegen we naar een aantal cruciale momenten in het verleden.

Het mooie aan Arrowverse is dat je alle helden minimaal een keer gaat tegenkomen. Arrowverse staat erom bekend dat de hoofdpersonen soms bij elkaar komen om elkaar te helpen. Ook in het tweede seizoen van Legends of Tomorrow zien we ze samenkomen. In een speciale aflevering komt de cast van Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow bij elkaar om een gemeenschappelijke vijand uit de weg te ruimen. Hoe tof zo’n aflevering ook is, er is wel een gigantisch nadeel: het haalt je uit het ritme van het Legends of Tomorrow-verhaal. Dit komt mede omdat deze aflevering ook in de andere series voorkomt. Als je alle vier de series volgt, dan zal je het verhaal van deze aflevering ook snappen. Dus wees gewaarschuwd als je dit seizoen kijkt en je komt een aflevering tegen waarvan je aan het begint totaal niets snapt.

Bekende helden

Het grootste gedeelte van de cast van het eerste seizoen zal ook in het tweede seizoen weer aanwezig zijn. Toch nemen we in het tweede seizoen ook afscheid van een aantal personages zoals Hawkgirl en Hawkman. Daarmee is er wel ruimte voor nieuw bloed, zoals Nathaniel Heywood en Amaya Jiwe. Nathaniel Heywood wordt gespeeld door Nick Zano die eerder speelde in de serie Minority Report. In Legends of Tomorrow speelt hij de rol van een historicus en is daarmee een belangrijk onderdeel van het team. Zeker als hij al vroeg in het seizoen geheime krachten krijgt. De tweede nieuwkomer is Amaya Jiwe, die schuil gaat onder de naam Vixen. Zij wordt gespeeld door de actrice Maisie Richardson-Sellers. Niet veel ervaring, maar je zou haar misschien kunnen kennen uit The Originals waar zij in gespeeld heeft. Beide zorgen wel voor de nodige spanningen in het team, maar zorgen er ook voor dat het team gaat reflecteren over hoe goed zij zijn ingespeeld op elkaar.

Uiteraard zijn er ook een aantal Legends die dit seizoen weer een grote rol spelen. De belangrijkste rollen zijn toch wel voor Mick Rory (Dominic Purcell), Sara Lance (Caity Lotz) en Martin Stein (Victor Garber). Mick Rory is zijn partner verloren en wordt niet altijd even goed vertrouwd door het team. Purcell weet deze rol geweldig neer te zetten als anti-held. Toch mist hij af en toe wel wat emotie en lijkt het hem niets te kunnen schelen, terwijl dit aan het einde van het seizoen wel het geval is. Sara Lance heeft het stokje overgenomen van Rip Hunter als kapitein van de Waverider. Zij moet nu de beslissingen en de verantwoordelijkheid daarvan op zich nemen. Lotz weet deze rol echt naar haar hand te zetten en ze wekt dan ook wel sympathie op voor haar rol. Ze weet zelfs op momenten emotie in haar rol te brengen. Een acteur die ook emotie in zijn rol brengt dit seizoen is Victor Garber. Zijn personage, Martin Stein, krijgt weer te maken met zijn jongere zelf en daar blijkt uit dat hun eerdere ontmoeting nu al gevolgen heeft. Door een goed bedoeld advies wordt het zelfs nog een stuk erger. Er is daarmee nu meer ontwikkeling voor zijn personage dan bij het vorige seizoen.

Extra’s

De blu-ray-versie zit vol interessante extra’s. Iedere disc kent een aantal verwijderde scènes uit de afleveringen die op die disc staan. Zo heeft de tweede disc ook nog een extra waarbij je meegenomen wordt in de aflevering waarin iedereen van Arrowverse aan bod komt. Men probeert de keuzes hier toe te lichten. Op de derde, en tevens laatste, disc staan nog een tweetal extra’s. Een blooperreel kan natuurlijk niet ontbreken en deze tovert toch wel een lach op je gezicht. Een andere interessante extra is opgenomen tijdens de San Diego Comic Con. Daar was de cast uitgenodigd om de bezoekers wat meer te vertellen over het nieuwe seizoen.

Legends Of Tomorrow - Seizoen 2
Legends Of Tomorrow - Seizoen 2
Score 4.7 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sylvano Witte
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bi...

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password