Recensie: Rizzoli & Isles – Seizoen 7

DVD / Blu-Ray / VOD Recensies Series Slider
6.5

Gemiddeld

Samengevat

Met alweer het zevende seizoen van Rizzoli & Isles komt er nu dan toch een einde aan de serie. Het seizoen kent maar dertien afleveringen waarin geen nieuwe personages geïntroduceerd worden. Dat hoeft ook eigenlijk niet, want het oude vertrouwde clubje doet het goed genoeg. De grote familie gaat op zoek naar de dader van de schietpartij uit het zesde seizoen, kampt met de nodige dramatische problemen en kent een emotioneel afscheid aan het einde. Het is zeker niet het beste seizoen van Rizzoli & Isles, maar het weet toch weer prima te vermaken.
6.5

Gemiddeld

Na een heftig einde van het zesde seizoen gaat dit zevende seizoen natuurlijk verder waar we gebleven waren. Dat betekent dat eerst de persoon gepakt moet worden die verantwoordelijk is voor de schietpartij waarmee geëindigd werd en Jane Rizzoli zet natuurlijk alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Maura is ondertussen gewond geraakt aan haar hoofd na dit incident en moet eerst herstellen. De vraag is echter: zal ze ooit weer volledig de oude worden?

Het zevende seizoen van Rizzoli & Isles is ook direct het laatste seizoen. Helaas voor de liefhebbers is het nu dus echt afgelopen met de serie. Toch is het knap dat de serie al zeven seizoenen wist te vullen, want heel bijzonder is deze eigenlijk niet. Het is een serie waarvan er dertien in een dozijn zijn, maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Het voordeel van dit soort series is namelijk dat ze zo lekker makkelijk wegkijken en dat je er niet zo bij na hoeft te denken. Ook is het vaak niet zo erg als je een keer een aflevering mist, want in de grote verhaallijn verandert bijna niets.

Rizzoli & Isles zal de meesten vooral aanspreken door de chemie die er is tussen beide hoofdrolspelers en ook is het leuk om eens twee vrouwen in de hoofdrol te zien in een misdaadserie. Ook de overige spelers lijken allemaal goed in hun rol te zitten en het voelt dan ook al vrij snel alsof je alle personages persoonlijk kent. In dit laatste seizoen komen er geen nieuwe personages meer bij en zien we dus Angie Harmon terug als Jane Rizzoli, Sasha Alexander als Maura Isles, Lorraine Bracco als Angela Rizzoli, Jordan Bridges als Frankie Rizzoli jr., Bruce McGill als Vincent Korsak, Idara Victor als Nina Holiday en Adam Sinclair als Kent Drake.

Doordat de makers dus eigenlijk bij het maken van dit seizoen al wisten dat er geen vervolg zou komen, is dit niet direct het beste seizoen te noemen. Geen nieuwe personages, geen nieuwe spannende verhaallijnen, alles lijkt te gaan naar een afronding van de serie. De eerste paar afleveringen van het seizoen wordt er nog druk gezocht naar de dader achter het schietincident, maar als dat verhaal afgerond is wordt de serie wat tam. Maura heeft een heel aantal afleveringen last van haar hoofdwond en de twijfel slaat toe of ze haar werk nog wel kan doen. Een beetje drama in de serie dus. Ondertussen gaat Jane op bezoek bij de FBI en denkt ze er over om daar misschien wel voor goed aan het werk te gaan.

In totaal bestaat het seizoen uit dertien afleveringen, niet echt veel dus gezien de vorige seizoenen. Alleen het eerste seizoen was met zijn tien afleveringen nog korter. Deze dertien afleveringen staan verspreid over drie dvd’s waarbij er op de laatste dvd nog een extra is toegevoegd. Deze extra bevat wat bloopers en hilarische momenten tijdens de opnames van de show en is vooral leuk om te kijken als je net de finale aflevering hebt gezien. De allerlaatste aflevering van Rizzoli & Isles is er namelijk niet een die over misdaad gaat, maar zit vooral vol met emotionele momenten, terugblikken en afscheid. Natuurlijk moet er voor de vorm nog even een zaak opgelost worden, maar dit gaat verbazingwekkend snel en is duidelijk niet echt van belang.

Van een laatste seizoen zou je misschien iets meer verwachten dan wat er nu gegeven wordt, maar voor de fans blijft deze toch leuk om te kijken. Het begin is nog spannend, het middenstuk ietsjes dramatisch en de laatste aflevering is gewoon een emotioneel afscheid te noemen. Toch kent de serie ook zeker weer genoeg leuke, grappige en spannende afleveringen die typerend zijn voor deze serie. Het zal voor velen dan ook jammer zijn dat er nu een einde komt, want het was vaak toch weer genieten. Voor de liefhebbers van boeken is het gelukkig nog lang niet afgelopen want schrijfster Tess Gerritsen, de bedenker van de personages Rizzoli en Isles, kwam onlangs weer met een nieuw boek over de fantastische dames.

Rizzoli & Isles - Seizoen 7
Rizzoli & Isles - Seizoen 7
Het laatste seizoen!
Score 4.6 van 5 sterren.
€29,99
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Merel Staal
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website...

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password